Lesinformatie

Algemeen

Salsa Diversión heeft kleine lesgroepen. Hierin is op eigen tempo leren en persoonlijke aandacht mogelijk. De aangeboden salsalessen zijn gebaseerd op de LA stijl. De lessen duren 60 minuten waarin 5 minuten pauze is. Hierin kunt u een drankje nuttigen voor in het café.

Rookies (beginners)

We beginnen bij de basis van de basis, gestart met Merengue om feeling te krijgen met de muziek en bewegingen. Tevens heb je al een basis om Merengue te kunnen dansen. Met de Merengue wordt een brug geslagen naar de Salsa.
Wat je kunt verwachten van de salsa is een goede basishouding/passen met oog voor detail. De eerste basistechnieken zoals ‘rechter draai’, ‘linkse draai’ en ‘cross body lead’ worden eigen gemaakt.

Improvers (tussen niveau)

Hier leer je de basistechnieken om leuke figuren mee maken. Om je voetenwerk sneller te maken gaan we beginnen met ‘Shines’.
Basistechnieken zoals ‘cross body turn’, ‘copa’ en ‘ enchufle’ met losse shines geven je een leuk begin om op salsafeesten los te gaan.

Intermediate 1/2/3/4/5/6 (semi gevorderd)

Er wordt verder borduurt op de basistechnieken in combinatie met nieuwe technieken tot figuren zoals ‘butterfly’, ‘shouldercheck’, ‘crossover/paperclip’ en ‘handthrows’. Ook komen er nieuwe shines bij.

Advanced (gevorderd)

Hier wordt de nadruk gelegd op muzikaliteit, ‘spotlights’, dubbele draaien, styling en body movement en out off the box denken.
Alles om je dans mooier te maken.
Shines komen terug, bedenk hierbij dat je deze in meerdere dimensies kunt dansen!

© Copyright 2019 by Rob / Sponsored by: / KVK: 60934220 / BTW: NL001851386B65 / Bank: NL34RABO0184362881